+Followericious+

*Πατζάρια με Γιαούρτι και Καρύδια//Beets,Yogurt and walnuts*

 (Don't forget to translate the post at the right)

Είναι πιο ευκολο απ'όσο νομίζετε για να το φτιάξετε και πιο γευστικο απ'όσο φαντάζεστε.Μπορεί ο κατάλογος ενός εστιατορίου να την γράφει "πατζαροσαλάτα" ή σαλάτα "πατζάρια,γιαούρτι και καρύδια" αλλα τελικά ποτέ δεν ξέρεις πως θα είναι αυτο που θα φας και αυτό εξαρτάται πάντα απο τον τρόπο μαγειρέματος του παντζαριού.Αν δηλαδή θα είναι πολτοποιημένο πατζάρι(πουρές),κομμενο σε μικρα κυβάκια η ακόμα κομμένο σε κανονικές φέτες πατζαριού.Η αληθεία ειναι πως ενω χρησιμοποιούνται  τα ίδια υλικά πάντα έχει άλλη γευση κάθε φορα και σου αφήνει άλλη γευστικη διάθεση.Για το Modeliciousbites,πάντως το παντζάρι κομμενο σε φέτες,συνοδευόμενο με γιαουρτι και απο πάνω dressing καρύδια σε μικρά κομμάτια, είναι το πιο γευστικό.Μπορείς να διαχωρίσεις όλες τις γέυσεις ενω αποτελεί και την απόλυτα δροσερή σαλάτα.

Συστατικά:
1 κιλό φρέσκα παντζάρια (ή βρασμένα που θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
1 1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 κούπα λεπτοκομμένα καρύδια 
Αλάτι-Πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα παντζάρια σε λεπτές οριζόντιες φέτες.Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε κάθε φέτα παντζαριού.Έπειτα πάνω απο κάθε παντζάρι προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού γιαούρτι(όπως φαίνεται στην φωτογραφία).Και τέλος προσθέτουμε απο πάνω τα καρύδια.Τόσο εύκολο και τόσο γευστικό!!!Μην ξεχνάτε πως σερβίρετε κρύο,είναι ακόμα πιο απολαυστικο..Καλή επιτυχία!!
Σύσταση
Θερμίδες 147
Πρωτεΐνες 6.4gr
Λίπος 0.5gr
Υδατάνθρακες 29.2gr
Χοληστερίνη 2mg


                   Διατροφική Αξία Παντζαριού
Θεραπευτικές ιδιότητες
•Ως ήπιο καθαρτικό, το παντζάρι προλαμβάνει και θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα, την εκκολπωματίτιδα και τις αιμορροΐδες.
•Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι ανοσοβελτιωτικές ιδιότητες του παντζαριού και η αποτοξινωτική του δράση βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.
•Το φολικό οξύ στα φύλλα αποτελεί πολύτιμο θρεπτικό συστατικό για τις εγκύους.
•Με το κάλιο, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, το παντζάρι δρα ως ρυθμιστικό της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού τόνου, αλλά και τονωτικό του νευρικού συστήματος.
•Η καταπραϋντική του δράση στο πεπτικό σύστημα βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσπεψίας, της καούρας, της οξύτητας και της γαστρίτιδας.
•Διευκολύνοντας την πέψη και την απορρόφηση των τροφών, ανακουφίζει από διαταραχές που σχετίζονται με την αδράνεια και την τοξικότητα του στομάχου, όπως τα δερματικά προβλήματα, ο πονοκέφαλος και ο λήθαργος.
 Τέλος είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ και ιχνοστοιχεία (όπως μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο), προσφέρει ανάπλαση, πρόληψη και αποτροπή της φθοράς που φέρνει η πάροδος του χρόνου. Η υψηλή του περιεκτικότητα σε εύκολα διασπώμενα σάκχαρα παρέχει γρήγορα ενέργεια και δικαιολογεί τη φήμη του παντζαριού ως αναζωογονητικό και δυναμωτικό.

(via health.in,google pics)

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...