(Don't forget to translate the post at the right!!!)
Η Brusketta είναι ένα ορεκτικό από την κεντρική Ιταλία, η προέλευση των οποίων χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Προερχετε απο το ιταλικό "bruscare", που σημαίνει "ψητό στα κάρβουνα",αποτελείται από καβουρδισμένο ψωμί στο οποίο τρίβονται εκλεκτά υλικά και ολοκληρώνεται με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι .
ΥΛΙΚΑ:
1 Καρβέλι ψωμί σε φέτες κατά προτίμηση άσπρο
4 μέτριες ντομάτες
4 μέτριες ντομάτες
Για την μαρινάδα
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλάκι χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια πρέζα ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλάκι χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μια πρέζα ρίγανη
μερικά φύλλα βασιλικού
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι, μαύρη κατά προτίμηση, ζάχαρη
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι, μαύρη κατά προτίμηση, ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβετε το σκόρδο σε φέτες και το αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά της μαριναδας. Κόβετε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους 2 περίπου εκατοστών και τις τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα. Μην τις απλώσετε πολύ! Να θυμίζουν πιο πολύ σωρό. Περιχύνετε με τα υλικά της μαριναδας και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά, σε κρύο φούρνο,στους 180 βαθμούς.
Διατροφική Αξία
θερμίδες 130 Kcal
κορεσμένα λιπαρά 10g.
πρωτεΐνες 2g.
υδατάνθρακες 14g.
κορεσμένο λίπος 1g.
χοληστερόλη 0 mg
νάτριο 160 mg
(healthycheapfood,wholefoodsmarket)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου