+Followericious+

***all things breakfast***

Chocolate Filled Crepes with Cinnamon Crust


INGREDIENTS:/Συστατικά :
  • 85 grams caster sugar/85γρ.  ζάχαρη αχνη
  • 1/2 teaspoon cinnamon/ 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1 cup flour, sifted/ 1φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 tablespoon caster sugar, extra/  1κουταλιά της σούπας ζάχαρι αχνη επιπλέον
  • 2 eggs/ 2αυγα
  • 1/4 + 1/8 cup (3 oz) single/pouring cream/ 1/4+1/8 ενια'ια,εκχυση κρέμα γάλακτος
  • 1 cup milk/ 1κουπα γάλα
  • 65 grams grated dark chocolate/ 65γρ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 25 grams unsalted butter, melted/ 25 γρ. ανάλατο βούτηρο
  •  
    Directions:
    - Place the sugar and cinnamon on a plate and mix.
    - Place the flour and the extra sugar in a bowl and mix to combine.
    - Place the eggs, cream, and milk in a separate bowl and whisk to combine.
    - Gradually add the egg mixture to the flour mixture, whisking until smooth. Allow to stand for 20 minutes.
    - Heat a lightly greased non-stick skillet over medium heat. Add 1/3 cup of the batter and swirl to cover the base of the pan.
    - Cook crepes for 1-2 minutes in each side until golden. Place on non-stick baking paper and repeat with the rest of the batter (or just make the amount you need and place the rest of the batter in the fridge like I did).
    - Sprinkle 1 tablespoon of chocolate over each crepe, fold in half, and then fold in half again. Brush both sides with melted butter and press into the cinnamon sugar mixture.
    - Cooked the sugared crepes in a lightly greased non-stick pan (high heat) for about a minute on each side, or until the sugar is caramelized.

    The combination of the dark chocolate and the subtle cinnamon flavour was perfect! But what really takes this over the edge into goodness oblivion is the caramel-ly exterior, all sweet stickiness and crunchy edges. I can see this being a fantastic dessert but, being a creature of breakfast, I had it in the morning with my coffee...bliss! I’m sure it’ll be great with a bit of vanilla ice cream too!

    Εκτέλεση:
    • Τοποθετήστε τη ζάχαρη και κανέλα σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε.
    • Τοποθετήστε το αλεύρι και το επιπλέον ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε να συνδυάσουν.
    • Τοποθετήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα χωριστό μπολ και ανακατεύουμε να συνδυάσουν. 
    • Προσθέστε Σταδιακά το μίγμα των αυγών στο μίγμα αλευριού, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά. 
    • Θερμαίνεται ελαφρά βουτυρωμένο ταψί σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 1 / 3 φλυτζάνι του μείγματος και στροβιλίστε για να καλύψει τη βάση του τηγανιού.
    • Φτιάξτε τις κρέπες για 1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετήστε τα σε χαρτί και επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη (ή απλά φτιάξτε το ποσό που χρειάζεστε και να τοποθετήσετε το υπόλοιπο της ζύμης στο ψυγείο όπως εγώ)
    • Ψεκάστε 1 κουταλιά της σοκολάτας σε κάθε κρέπα, διπλώστε στο μισό, και στη συνέχεια διπλώστε στο μισό πάλι. Βουρτσίστε τις δύο πλευρές με λιωμένο βούτυρο και πατήστε στο μείγμα της ζάχαρης κανέλας.
    • Ψηστε τις ζαχαρωμένες κρέπες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί (υψηλή θερμοκρασία) για περίπου ένα λεπτό σε κάθε πλευρά, ή έως ότου η ζάχαρη να καραμελώσει.
       
    Ο συνδυασμός της μαύρης σοκολάτας με την λεπτή γεύση κανέλας είναι τέλειο! Αλλά αυτό που οδηγει στην υπέρταση γευστική απολαυση  είναι η καραμελωμένη επιφάνεια και τα τραγανά άκρα. Μπορεί να μετατραπεί σε ένα φανταστικό επιδόρπιο, αλλά, και συνοδευτικό με τον πρωίνο καφέ... ευτυχία! Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μεγάλη απολαυση σε συνδυασμό με βανίλια παγωτό!


     Good Points:/ Υπέρ:
    • Low in sodium  /Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.
    • High in selinium  /Υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο.

    Bad Points:/ Κατά:
    • High in cholesterol  /Υψηλή περιεκτικοτητα σε χοληστερόλη.


    Sodium:  Sodium maintains the body’s fluid and electrolyte balance, acid-base balance, muscle contractions, and nerve transmission.
    Νάτριο: διατηρεί το ισοζυγίου υγρών και ηλεκτρολυτών του σώματος, την οξεοβασική ισορροπία, τις μυϊκές συσπάσεις, και τη διαβίβαση των νεύρων.


    Selenium:Selenium is an important trace mineral that works as an antioxidant, along with Vitamin E, to protect cells from damage from substances called free radicals. It also helps regulate the thyroid and is necessary for proper immune system function. 
    Σελήνιο:Το σελήνιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο που λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, μαζί με βιταμίνη Ε, για να προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες από ουσίες που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Βοηθά επίσης να ρυθμίσει το θυρεοειδή και είναι αναγκαία για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Cholesterol:Cholesterol is a waxy substance that is found in the cell membranes of all animals, including man. It is needed to produce steroids, bile and vitamin D. High blood cholesterol is generally associated with an increased risk of heart disease.Cholesterol is found in all foods of animal origin and can be made by the body. Cholesterol from food does not contribute much to blood cholesterol levels; rather, saturated fats are the main dietary factor associated with high blood cholesterol. To lower high blood cholesterol, focus on decreasing your intake of saturated fat.  
    Χοληστερόλη:Η χοληστερόλη είναι μια κηρώδης ουσία που βρίσκεται στις μεμβράνες των κυττάρων όλων των ζώων, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. Χρειάζεται για την παραγωγή στεροειδών,η χολής και βιταμίνη D. Υψηλή χοληστερόλης στο αίμα γενικά σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου.Η χοληστερόλη βρίσκεται σε όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης και μπορεί να γίνει από τον οργανισμό. Μάλλον, τα κορεσμένα λίπη είναι η κύρια διατροφική παράγοντας που σχετίζεται με υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Για να μειώσετε την υψηλή χοληστερόλη στο αίμα,δώστε έμφαση στην μείωση πρόσληψης του κορεσμένου λίπους.

    (adapted from Donna Hay Magazine, issue 34, page 138, via delish,calorie count)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...